14 Şubat 2016 Pazar

SEV ÇÜNKÜ SEVMEK EN KOLAY...




SEV ÇÜNKÜ SEVMEK EN GÜZEL...

Ne büyük şans içimizdeki çocuğu sevebilme potansiyelimizin olması. Ve onun sadece bizim, kendimizin sevgisi ile tatmin olabilmesi, büyümesi... Bence bu yaratıcının bize verdiği en güzel nimetlerden. “Ne ararsan içinde var” felsefesinin en somut kanıtlarından. Yaratıcının insanı özünde muhteşem yaratması...

Ben bunun büyüsüne inanıyorum, çocuk halimizin, çocuk ruhumuzun büyüsü. İçimizde kalan, 100 yaşına gelsekte ruhumuzun bir parçası olmaya devam eden tarafımız. Bazen görmezden geldiğimiz, bazen öfkelendiğimiz, bazen reddettiğimiz içimizdeki o muhteşem çocuk enerjimiz.

Çocuk enerjisi derken demek istediğim çocuk gibi davranmak yetişkin olmamak değil. Aslında tam tersi, bu enerjiye yüzümüzü ne kadar dönersek ve ona bakarsak o oranda mutlu, tatmin bir yetişkin olabiliyoruz bence. 

İçimizde çocuk enerjisi aslında özümüzle bağlantı kurmamızı sağlayacak bir köprü. Bizim elimizden tutup ait olduğumuz yere götürecek güç. Ne mutlu bize ki o enerji ile yapabileceklerimizde özgürüz. 

Büyük halinizle çocuk enerjisine döndüğünüzde çocuk gibi olmazsınız korkmayın! Bir çocuk doğası gereği kendini koruyamayabilir. Kendini savunamayabilir. Kendisi dışında birilerine muhtaç olabilir.Annesine, babasına bağımlı olabilir.

Ama artık çocuk değilsiniz! Artık kendinizi koruyabilirsiniz. Bu yüzden çocuk enerjisine bakmaktan korkmanıza gerek yok. Sizi aciz duruma, komik duruma düşürmez. Sizi muhtaç bir çocuk yapmaz. Aksine siz içinizdeki çocuğu ne kadar muhtaç bırakırsanız, yetişkin halinizde o oranda muhtaç bir çocuk gibi olur.

Büyük halinizle çocuk enerjinizin birleşimini bir düşünün... Olasılıkları bir düşünün... Muhteşem!!!

-Hem güçlüsünüz, hem bilgesiniz, hem cesaretli, hem pozitif, hem gelişime açık, hem hevesli, hem enerjik, hem içinizden geldiği gibi...

Bu karışıma ihtiyacımız var. Herkes karışımı nasıl yapmak isterse öyle yapar. Herkesin tarifi farklı. Ama malzemeler benzer :)

İçimizde çocuk herşeyin en güzelini çoktan haketti.Yetişkin halimizle içimizdeki çocuğa yönelmek ve anlamak en büyük sorumluluğumuz bence. Ve hem kendimiz için hemde yaşadığımız dünya için yapabileceğimiz en güzel şey. Çünkü, ancak içimizdeki çocuk enerjisini kabul ettiğimizde ve sevdiğimizde, kendimizi ve sonra başkalarını sevebiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder